Чому дорогі продукти

Немає коментарів 44 Переглядів

Практично у всіх країнах Євросоюзу податок на додану вартість на продукти в рази менший, ніж в Україні. У Німеччині він становить сім відсотків, у Польщі — п’ять, у нас — 20 відсотків.
«Якби в Україні ставка ПДВ на продукти була п’ять, а не 20 відсот­ків, вони коштували б на 14 відсотків дешевше. Як вітчизняні, так й імпортні. Кілограм рису продавали б по 20,6 гривні замість 23,5 гривні. Чорний хліб коштував би не 16, а 14 гривень за кілограм, яловичина — не 124,7, а 109,1 гривні за кілограм, куряча тушка — не 55,2, а 48,3 гривні, молоко — не 22, а 19,3 гривні за літр. Десяток яєць продавали б по 23,3, капусту — 8, цукор — 13,3, а не 15,2 гривні», — написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій
Дорошенко.
За його словами, різниця в оподаткуванні все більше впливає на вартість продуктів в Україні. Вона знижує конкуренцію між вітчизняними виробниками та виробниками інших країн.
«Сьогодні значна частина українців вимушена економити на продуктах. При зниженні ціни на продукти відбудеться збільшення споживання. Це позитивно вплине на виробництво, яке зараз страждає від низького попиту», — підсумував Дорошенко.

Розміщено в : malin
Реклама
Форма зворотнього зв’язку:

Отримайте інформацію, яка вас цікавить, звернувшись до нас через контактну форму.

  • Drop files here or
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.