Вони приправляють страви чарами

Немає коментарів 326 Переглядів

Справжня святкова атмосфера панує у ці дні в дружньому жіночому колективі харчового блоку малинської лікарні. Восьме березня тільки ступає на поріг, проте у працівниць уже стільки компліментів, стільки побажань та схвальних відгуків про їхню нелегку роботу, що можна лише по-доброму позаздрити.
— Дівчата, ви справжні чарівниці, такого доброго борщу зроду-віку не їв, — нахвалює хворий із хірургічного відділення. — Моя дружина, як не старається, і м’яса додасть, і домашньої сметани, все одно не такий смачний.
— Ви, Павловичу, ще горохового пюре не куштували, — додає його сусід по лікарняному ліжку. — З’їв і хочеться добавки. Другий тиждень — у лікарні і все дивуюся, як із простих продуктів можна приготувати стільки смакоти.
Мабуть, кожному було б приємно почути такі слова про свою роботу. Тому працівниці харчоблоку й стараються, аби догодити хворим, здивувати їх не лише різноманітним меню, а й смаком страв.
— Особливого асортименту продуктів у нас немає, — розповідає медична сестра з дієтичного харчування Валентина Ковальчук. — Маємо крупи, картоплю, моркву, капусту, буряки, з цього запасу й складаємо меню. Буває, хворі цікавляться рецептами страв, а ми жартуємо, мовляв, приправляємо борщі, супи та каші різними чарами. А якщо серйозно, усі наші працівниці просто дуже старанні, хочуть ситно й смачно нагодувати хворих. Часом дівчата несуть із дому, хто на що багатий. Приміром, наш ветеран праці Тофілія Залізовська постачає кухню овочами, які вродили на городі. Валентина Лазука та Лариса Маліна несуть кріп та петрушку, аби було чим присмачити страви. У цьому і криється секрет смачних сніданків, обідів та вечер.

На знімку: кухар Тофілія Залізовська, медична сестра з дієтичного харчування Валентина Ковальчук, кухонний працівник Лариса Маліна, кухар Валентина Лазука.

Розміщено в : malin
Реклама
Форма зворотнього зв’язку:

Отримайте інформацію, яка вас цікавить, звернувшись до нас через контактну форму.

  • Drop files here or
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.